2019. december 1., vasárnap

Templomünnep volt Szigetszentmiklóson

2019. december 1-én vasárnap tartotta templomünnepét Szigetszentmiklóson a Szent Miklós Görögkeleti Egyházközség. Az ünnepi Szent Liturgiát Arszeniosz metropolita vezette.


A szigetszentmiklósi közösség nagy örömére szolgált, hogy Prodromosz atya vezetésével a beloianniszi egyházközség is képviseltette magát az ünnepen. Köszönet illeti András diakónus atyát, aki a ráckevei szerb monostorból érkezett, hogy együtt ünnepeljen a szigetszentmiklósi hívekkel.
Külön köszönet illeti Szigetszentmiklós város önkormányzatát, amiért a testület mindkét oldala képviseltette magát a templomünnepen.
A Szent Liturgia végén metropolita atya két felolvasót is avatott. Grosch Nándor testvérünket a beloianniszi és a budapesti közösség számára, Cirici Kornélt pedig a szigetszentmiklósi közösség szolgálatára. Az egyházközség parókusának Róbert atyának pedig keresztet adományozott.
Az ünnep fényét a Miskolcról érkezett Szent Nahum kórus emelte gyönyörű énekével. Ők amellett, hogy együtt szolgáltak a helyi kórussal, kis műsort is adtak a Szent Liturgia után. Az alkalom végén Dovgomelja Miroszláv adventi szerzeményét adta elő nagy sikerrel lánya, Réka, majd Szentirmai Donát és családja énekelt karácsonyváró énekeket.