2019. szeptember 16., hétfő

Beloianniszi programok

Szeptember 21. szombat
- Keresztelő 17 órakor - Demetriosz 6 éves, Konsztantinosz 4 éves és Theodora 1,5 éves
Szeptember 22. vasárnap - Isteni Liturgia 10 órakor
Szeptember 23. hétfő - Hittanóra a helyi iskolában 8 órakor

A Beloianniszi iskola hittanosai templomunkba látogattak

Az idei esztendőben nagy örömünkre tovább bővült hittanosaink száma. 2019. szeptember 16-án őket köszöntöttük templomunkban.

2019. szeptember 15., vasárnap

Arszeniosz mertropolita püspöki liturgiát tartott Budapesten a Váci utcai egyházközségünkben


2019. szeptember 15-én Arszeniosz metropolita Budapestre a Váci utcai közösségünkbe látogatott. A püspöki liturgián Etoli-i Szt. Kozmasz (18.századi görög szerzetespap, vándorprédikátor) tanítását idézte fel a keresztvetésről.

2019. szeptember 14., szombat

Zarándoklatot tartott szigetszentmiklósi egyházközségünk Taksonyba gyalogosan és vízen


2019 szeptember 14-én szombaton Szent Kereszt Felmagasztalása ünnepén, a Szent Miklós Görögkeleti Egyházközség Taksonyba zarándokolt az ottani Szent Kereszt Felmagasztalása ünnepére szentelt kápolnához, ahol a helyiekkel közösen ünnepi vecsernyét tartottak. Zarándoklat szervezésében és megvalósításában részt vett a Ragádi Egyesület és Tóth Imre önkormányzati képviselő úr is. Az útvonal keresztezte a Kis-Dunát, így a gyaloglás mellett csónakra is szállhattak a zarándokok és gyönyörködhettek a természet páratlan szépségében.

Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe Beloianniszban


Beloianniszi egyházközségünk 2019. szeptember 14-én szombaton Szent Liturgiával köszöntötte Szent Kereszt Felmagasztalása ünnepét.

2019. szeptember 2., hétfő

Tanévkezdő áldás Beloianniszban

2019. szeptember 2-án egyházközségünk parókusa Dr. Katona László - Prodromosz atya - megáldotta az új tanévet kezdő Beloianniszi iskolásokat, a velük foglalkozó pedagógusokat és szülőket is.

2019. augusztus 31., szombat

Évnyitó a keszthelyi iskolánkban

2019. augusztus 31-én évnyitót tartottunk Keszthelyen az Exarchátushoz tartozó Család Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, melyen részt vett Arszeniosz Kardamakisz metropolita, a magyarországi Exarchátus vezetője is.